Hij: 'We nemen de fooienpot mee'

Herman Neijts en Petra Bens zijn veertien jaar samen en eigenaar van een motorhotel in het Duitse Treis-Karden. Midden in het seizoen togen ze voor drie dagen rust naar een Nederlandse naturistencamping.

Petra Bens (59), eigenaar Bike-Inn Petra & Herman, Treis-Karden:

„Zeven maanden per jaar werken we zeven dagen per week. Op vakantie slapen we bij. Ik geniet van de rust van een naturistencamping. Hier hoor je geen geschreeuw, geen telefoontjes en iedereen respecteert elkaar. Al krijg ik er geld bij, dan ga ik nog niet op een normale camping zitten. Ons vakantiegeld halen we uit de kas. We pakken wat nodig is. Ik werk het hele seizoen hard, dan maakt het me op vakantie niet uit wat ik uitgeef.

„Hoe spannend het in het begin ook was, de aankoop van ons hotel was een gelukkige sprong in het diepe. We hadden in het eerste jaar al 2.400 overnachtingen. Wat je geeft, krijg je driedubbel terug. Het bewijs daarvan is de ‘Zoover Award’ die we dit jaar voor de tweede keer hebben gekregen. Het voelt alsof ik elke dag visite heb. Voor Herman ligt dat anders, hij staat niet graag achter de bar. Hij zou ’s avonds liever meer privacy hebben.

„Elke winter gaan we zes weken op vakantie in Spanje. Heel goedkoop; je betaalt daar in een restaurant zes, zeven euro voor een hoofdgerecht. De reis ernaartoe is duurder dan het verblijf. We gaan met de auto zodat we meer spullen mee kunnen nemen. Heen en terug kost ons dat zeker 900 euro aan brandstof, tol en overnachting.

„Herman regelt de financiën. Ik vind geld minder belangrijk. Als hij me de omzet vertelt, denk ik gewoon: ‘Oke, fijn.’ Ons hotel is ons pensioen. We bouwen niets op, maar ik maak me daar geen zorgen over. Over een jaar of vijf, zes verkopen we het en beginnen we een ‘Zimmerfrei’ om ons pensioen aan te vullen.”

Anne Dohmen

    • Anne Dohmen