Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

De eerste nacht met Prince: oorverdovend?

Prince, vrijdagavond. Screenshot Youtube

In veel reacties op het eerste van drie nachtconcerten van Prince klinkt de gemene deler behoorlijk kritisch: wat stond dat geluid hard.

Update 10 juli De toch best talrijke klachten over het geluid bij de eerste avond Prince was het gisteravond een stuk beter, en werden er excuses aangeboden voor het geluid een dag eerder.

Op de recensie van Ron Rijghard reageren Prince-gangers teleurgesteld op het niveau van het geluid in de immense Maas-zaal. Veel bezoekers vonden het geluid zelfs zo veel te hard staan, dat ze voortijdig zijn afgetaaid. En inderdaad, ook de haartjes in mijn oren staan nog gekruld.

“Alle virtuoosheid ging verloren in een gigantische muur van galmend lawaai. Halverwege afgetaaid….” - Sander

“Strak was de timing wel, het kwam echter als een tsunami aan decibellen over ons heen. Zelfs met oordoppen deed het letterlijk pijn aan de oren. Onbegrijpelijk dat een muzikant met zijn statuur technici in dienst heeft die dat laten gebeuren. Er was geen lol aan te beleven.” - Bas

“Prince is groots maar die technici zijn waarschijnlijk al jaren zelf doof, ze hebben een goed concert door te hoog volume en te schelle klanken om zeep geholpen.” - Karin

Na drie nummers helaas de zaal moeten verlaten omdat de pijngrens was bereikt.” - Paul

In een video die iemand bij het concert heeft geschoten is te horen hoe hard het stond:

Zijn er dan alleen negatieve reacties? Nee, zeker niet. De show was groots, meeslepend, overweldigend, vinden velen.

“Wij stonden halverwege de zaal en het geluid was weergaloos! Geweldig! Funk tot in je onderbroek!” - Helga

“Wat was Prince overweldigend. Ik mis vanaf nu geen Nederlands concert meer van die man” - Ernst-Jan

“Smerige funk.” - (dat is positief) Wilfried de Jong

“Prince ROCKED NSJ!!!! What a remarkable show!!” - Dylan

“Gelukzalig in de trein terug na best cool uitje NSJ met Prince als daverende finale.” - Loeki

Toegegeven, het is zoeken naar de echt positieve reacties op Prince’ eerste. Wij zijn benieuwd naar vanavond. Laat weten wat je er van vond via Twitter, @nrcjazz, of in de reactie’s op dit blog. De gelukkigen met kaartjes voor vanavond of morgen: neem voor alle zekerheid oordopjes mee.

Lees hier de recensie van Ron Rijghard