Citaten

„Minister-president Rutte zei: ‘Ik heb helemaal niks met Griekenland.’ Dat vond ik een vlerkerige uitspraak, niet passend bij een regeringsleider. Zo creëer je in Nederland geen draagvlak voor de steun. En minister Jan Kees de Jager die maandenlang bleef volhouden dat we al ons geld terug zouden krijgen...Terwijl iedereen die kan optellen en aftrekken beter weet.”

PvdA-Kamerlid Ronald Plasterk, Algemeen Dagblad, 4 juli.

„Ik dacht dat de nikab mij zou beschermen, maar met of zonder bedekking: je hebt een vagina. Punt. Al was ik de lelijkste vrouw ter wereld, ik zou een lustobject blijven.”

Tayyibah Taylor, Amerikaans moslimfeministe, Trouw, 5 juli.

„Wie op een ‘ja, maar’ of een ‘neen, tenzij’ had gerekend, kwam bedrogen uit. Het is ‘loop naar de maan’ geworden. Na een plichtmatig uitgesproken respect voor de inspanningen van de formateur, kwam een niet aflatend, striemend requisitoir. Wat overbleef was verschroeide aarde. Dit komt niet meer goed. Het is nu voor eens en altijd uitgesproken: de onderkant van de onderhandelingsruimte van de N-VA ligt mijlenver van de bovenkant van de concessiemarge van de PS. Never the twain shall meet.

Commentaar van De Standaard over het deze week afgewezen voorstel van formateur Elio Di Rupo, 8 juli.

„Ik ben, zoals velen, niet bijgelovig, maar wel voor de zekerheid. Daarom klop ik bijvoorbeeld altijd af als ik iets onheilspellends zeg of hoor. Niet per se op hout, want zo bijgelovig ben ik dus niet, maar ik klop wel. Op de muur. Of op de ijskast.

Columnist Aaf Brandt Corstius, de Volkskrant, 7 juli.

„Maar het hele woord charisma is een onzinwoord. U weet wat Marcel van Dam ooit over de oude heer Drees heeft gezegd: dat-ie het charisma had van een natte krant. Toch was Drees een heel overtuigende man.”

Oud-politicus Hans Wiegel (VVD), HP / De Tijd, 6 juli.

„Wij en de andere families hoorden dagenlang niets van de autoriteiten. We tastten in het duister, dus we telefoneerden veel, verwoed trachtend om informatie over David te krijgen. Het idee dat die lieden mee zaten te luisteren is afschuwelijk.”

Graham Foulkes, wiens zoon stierf bij de aanslagen in Londen in 2005, is vermoedelijk een van de slachtoffers in het Britse afluisterschandaal, The Guardian, 6 juli.

„Ik zeg met u: Leve Hilversum!”

Oud-hoofdredacteur van de Volkskrant Pieter Broertjes werd deze week geïnstalleerd als burgemeester, hilversum.nl, 6 juli.