Amerikaanse toerist

Naast mij in de bus vertelt een Amerikaanse toerist tegen niemand in het bijzonder over al haar geweldige reizen. Stilletjes zit ik me kapot te ergeren aan haar typische taalgebruik: „It’s like, you know like, when we did like,...”

Als ik een mandarijn begin te pellen, draait ze zich resoluut naar mij, trekt een vies gezicht en vraagt of ik dat alsjeblieft later kan doen. Blijkbaar heeft ze een hekel aan de geur van mandarijnen. Ik antwoord haar dat ik ermee zal ophouden als zij een zin formuleert zonder het woord ‘like’. Even is ze stil, dan zegt ze: „I don’t like you.”

Marion Bruinenberg

Ikjes zijn anekdotes en ervaringen van lezers. De rubriek verschijnt dagelijks op de Achterpagina van NRC Handelsbladen in nrc.next. U kunt zelf een ikje inzenden via nrc.nl/ik.

    • Marion Bruinenberg