zomerprijsvraag

In Brideshead Abbreviated (besproken in Boeken, 01-07-11) schrijft John Crace samenvattingen van moderne romans in de stijl van de auteurs. Maar Nederlandse pastiches zitten er niet tussen. Boeken vraagt zijn lezers om die omissie op te vullen. Schrijf een digested read’ van De advocaat van de hanen of De avonden. Verbeter onherstelbaar De eetclub, Komt een vrouw bij de dokter of Het diner. Kortom, doe mee aan de zomerprijsvraag en maak kans op de Penguin Mini Modern Classics Box. Lezers wier inzending geplaatst wordt, ontvangen een exemplaar van Brideshead Abbreviated. Stuur uw inzending, maximaal 500 woorden, liefst via de mail naar boeken@nrc.nl, of per brief naar: NRC Boeken, t.a.v. Maike Cannon, Postbus 3372 1001 AD Amsterdam, o.v.v. Zomerprijsvraag. De uiterste inzenddatum is 25 juli; de uitslag staat in Boeken van 19 augustus.

Ter inspiratie: al John Crace’ Digested Reads, zijn te lezen via guardian.co.uk/books/series/