Zo win je het hart van de favelabewoner

Cable cars are seen over Alemao slum after Brazil's President Dilma Rousseff opened the new transportation system in Rio de Janeiro July 7, 2011. The cable car system in the Alemao slum is part of the effort to crack down on crime and modernize infrastructure as the city prepares to host 2014 World Cup soccer matches and the 2016 Olympic Games. REUTERS/Sergio Moraes (BRAZIL - Tags: POLITICS SOCIETY) REUTERS

Over de sloppenwijken in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zweven sinds gisteren meerdere cabines aan kabelbanen. De nieuwe vorm van transport is een van de meest recente zetten van de Braziliaanse president Dilma Rousseff de ‘hearts and minds’ van de sloppenwijkbewoners te winnen. Het land is zich volop aan het voorbereiden voor de organisatie van het WK voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016. De president wil voor die tijd de infrastructuur van de stad verbeteren. Het tien minuten durende ritje van de voet van de berg naar de toppen van de favela’s is gratis. Geschat wordt dat dagelijks 30.000 mensen de tocht zullen maken in de zwevende busjes.