Woningbrand Hoofddorp aangestoken door vader

De woningbrand in Hoofddorp afgelopen dinsdagnacht waarbij een gezin van vijf mensen omkwam is aangestoken door de vader. Dat concludeert de politie uit het sporenonderzoek dat na de brand werd uitgevoerd, meldt de NOS. De man, zijn vrouw van 35 en hun drie kinderen (11, 8, en 6) kwamen om het leven.

Volgens de politie is er op meerdere plekken brand gesticht. De officier van justitie bevestigde al eerder dat er een explosie heeft plaatsgevonden en dat er een jerrycan en obstakels voor de deur zijn aangetroffen. De deuren bleken te zijn gebarricadeerd.

Familieleden van het gezin waren eerder deze week boos op burgemeester Weterings van de gemeente Haarlemmermeer die al in een vroeg stadium zei dat een van de gezinsleden de brand had aangestoken.

    • Bart Hinke