Weer

Een depressie boven de Britse eilanden blijft het weerbeeld in onze omgeving bepalen. Aan de oostflank ervan trekken wolkenvelden met buien naar Nederland.

Vanavond is het tijdelijk droog met flinke opklaringen. Rond middernacht komen buien het zuidwesten van het land binnen. Deze trekken via de kustprovincies naar het noorden. Later in de nacht kunnen ook landinwaarts buien vallen. Tijdens die buien is er kans op onweer, hagel en een vlagerige wind.

Morgenochtend vallen verspreid over het land nog geregeld buien. In de middag wordt het vanuit het westen droog en klaart het op. In de oostelijke provincies valt ook ’s middags nog wat regen maar ’s avonds is het droog en zonnig. De zuidwestenwind is stevig, kracht 4 à 5.

Aan zee wordt het niet veel warmer dan 19 graden, landinwaarts 20 tot 23 graden.

Zondag is overal meer ruimte voor zon. Op de meeste plaatsen blijft het droog. Alleen in Limburg komen meer wolken voor, met misschien een spat regen. Met minder wind wordt het een graadje warmer.

Volgende week begint zonnig, maar met een naar noord draaiende wind wordt het vanaf dinsdag iets bewolkter en minder warm.