Twijfel bij woningbrand

De conclusie van de burgemeester is mogelijk te voorbarig.

. De familie van het gezin uit Hoofddorp dat maandagnacht omkwam bij een woningbrand is woedend op burgemeester Weterings van de gemeente Haarlemmermeer. Die zei dat de brand door een van de familieleden is gesticht, terwijl die conclusie volgens de familie voorbarig is. „De politie heeft ons verzekerd dat die conclusie absoluut nog niet getrokken mag worden”, zegt een neef van het Iraaks-Russische gezin in De Telegraaf. De familie gaat een officiële klacht indienen tegen de burgemeester. Het Openbaar Ministerie zegt in een reactie dat wat de burgemeester heeft verklaard ‘voor zijn eigen rekening’ is. „Na anderhalve dag onderzoek zijn geen conclusies te trekken, zeker niet in zulke gevoelige zaken”, stelt een persofficier. Volgens de familie heeft Weterings ‘door onjuiste informatie te verstrekken wilde speculaties en onjuiste verhalen in de media gevoed’. (NRC)