Tweede dode door instorting dak FC Twente

Enschede FcTwente Ravage ingestorte overkapping nieuwe tribune Crashed tribune 1 dead 15 wounded ©foto eric brinkhorst
Enschede FcTwente Ravage ingestorte overkapping nieuwe tribune Crashed tribune 1 dead 15 wounded ©foto eric brinkhorst Het ingestorte dak van het FC Twente stadion. Foto NRC / Eric Brinkhorst

Het instorten van een deel van het stadion van FC Twente heeft een tweede leven geeïst.

Het gaat om een 24-jarige man uit Oldenzaal, meldt TC Tubantia. Burgemeester van Enschede Peter den Oudsten laat weten dat zijn gedachten uitgaan naar de familie en nabestaanden. “Vreselijk dat we opnieuw een dodelijk slachtoffer moeten betreuren.”

Het tweede dodelijke slachtoffer was met zwaar letsel opgenomen in het Medisch Spectrum Twente. De man stond samen met een collega in een hoogwerker en raakte bekneld onder het gevallen dak. Zijn collega ligt nog met ernstig rugletsel in het ziekenhuis. Gisteren overleed een 31-jarige bouwvakker die ook bekneld raakte onder het dak.

Volgens getuigen ‘tikte‘ een hijskraan een draagarm van het dak aan. Het terrein blijft voorlopig afgesloten terwijl deskundigen de constructie onderzoeken. In totaal lopen vier onderzoeken naar het ongeval: van de gemeente, de Arbeidsinspectie, het Openbaar Ministerie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Het ongeval vond plaats tijdens werkzaamheden aan de Grolsche Veste. FC Twente wilde deze zomer de korte zijde van het stadion uitbreiden met extra zitplaatsen. Vijftien anderen raakten gewond, van wie er nu nog zes in het ziekenhuis liggen.

De kantoren in het stadion van FC Twente zijn inmiddels vrijgegeven. Andere delen van het stadion zijn nog afgezet vanwege mogelijk gevaar of omdat er onderzoek plaatsvindt.

Vanavond laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten dat het politieonderzoek naar het instorten van het dak naar verwachting nog maanden zal duren. De politie is momenteel bezig met het verzamelen van gegevens, zoals foto’s en video’s, en het verhoren van getuigen. Ook moeten deskundigen worden ingeschakeld, die de constructie moeten beoordelen.