Tranen bij première laatste Potter-film

„Oké, misschien schrijf ik er nog wel eentje”, zei een zeer emotionele J.K. Rowling donderdag bij de première van het laatste deel in de Harry Potter-filmreeks Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2. „Dat is een grap, maar vandaag is de verleiding wel heel groot.” Op de rode loper vloeiden flink wat tranen, want met de film komt na tien jaar een einde aan de avonturen van de tovenaarsleerling. Ook voor de cast was dat een emotioneel moment. Vanaf een podium op Trafalgar Square spraken de sterren de massaal toegestroomde fans toe. Auteur J.K. Rowling bedankte de massa voor het kopen van de boeken en het bezoeken van de films.

Daniel Radcliffe groeide net als veel fans op met Harry Potter. Hij vertolkt de rol van de tovenaar sinds zijn elfde. „Niet alleen op dit plein maar over de hele wereld draag iedereen die de laatste tien jaar het verhaal heeft gevolgd, deze serie voor altijd met zich mee.”

Ook de 21-jarige Emma Watson hield het niet droog. Bij haar wandeling over de rode loper hield de vertolker van de rol van Hermelien Griffel haar medespelers stevig vast. Ze wist haar tranen lang tegen te houden, maar tijdens de toespraken van haar collega’s brak ze toch.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 ging gisteren in première in Londen. De film beleeft de Nederlandse primeur maandag op Slot Zeist, waar ook een groot feest wordt gehouden. Honderden fans waren de afgelopen dagen naar Londen gekomen om een topplaatsje te bemachtigen op Trafalgar Square. Sommigen kampeerden er al 55 uur – meestal in de regen – om zo dicht mogelijk bij de sterren op de rode loper te kunnen komen. (Novum)