Thiemo de Bakker valt af voor Davis Cup-duel

Het Nederlandse tennisteam speelt vanaf vandaag tegen Zuid-Afrika.

Thiemo de Bakker komt niet in actie voor Nederland tijdens het Davis Cup-duel met Zuid-Afrika. Teamcaptain Jan Siemerink geeft de voorkeur aan Robin Haase en Thomas Schoorel in het enkelspel. In het dubbelspel kiest hij voor Jesse Huta Galung en Igor Sijsling. Haase neemt het vandaag als eerste op tegen Rik de Voest.

De Bakker speelde de afgelopen anderhalve maand geen wedstrijd meer. De Westlander liet het grasseizoen schieten om aan zijn fitheid te werken.

Naast Haase komt ook Schoorel vandaag op de baan tegen Kevin Anderson. Morgen staat het dubbelspel op het programma, waarna Haase en Schoorel een dag later respectievelijk Anderson en De Voest treffen.

Siemerink verwacht een zware ontmoeting in de tweede ronde van de Europees-Afrikaanse zone. „Maar we hebben ons goed voorbereid en zullen er alles aan doen om het tot een goed einde te brengen.” Siemerink mag de opstellingen van morgen en zondag overigens tot een uur voor de wedstrijd wijzigen.

Bij winst speelt Oranje later dit jaar een play-off om promotie naar de Wereldgroep. In de eerste ronde in de Europees-Afrikaanse won Nederland van Oekraïne. (Novum)