Sluiting News of the World

De tragedie en het schandaal die News of the World nu overkomen, en die de journalistiek nog jarenlang zullen tekenen, maken duidelijk welke schade een kleine groep kan aanrichten aan de reputatie van vele anderen.

Hoofdredactioneel commentaar, vanochtend in The Times, eigendom van Rupert Murdoch

Na de dood van prines Diana ontstond er een golf van kritiek op de paparazzi en leek het voorbij met de voyeuristische fotojournalistiek – maar daarna begon het gewoon opnieuw.

Columnist David Aaronovich in The Times

Wij zijn een groep fatsoenlijke journalisten die nu allemaal op straat gezet worden. News of the World is een fantastische krant met een nieuwe hoofdredacteur. Niemand van het oude regime zit er nog. Nu betalen wij allemaal de prijs voor wat er zes jaar geleden gebeurd is. Het is een grote schok.

Dave Woodings, een van de tweehonderd NotW- redacteuren die vanaf zondag hun baan kwijt zijn

SELL YOUR STORY. We pay BIG money for BIG exclusives. We offer big money for tips, stories, pictures and videos. Get in touch and sell us your story now. Call us in strictest confidence on 0207 782 1001 Email us at newsdesk@notw.co.uk

Oproep aan informanten op de website van News of the World, vanochtend