Kortkolom sport

Duels WK voetbal Qatar mogelijk in drie delen

Rotterdam. De wereldvoetbalvoetbal FIFA zou overwegen de wedstrijden tijdens het WK voetbal in 2022 in Qater in drie delen te splitsen. Dat zegt Michael Beaver van Arup Associations, een bedrijf dat nauw betrokken is bij de bouw van WK-stadions, vandaag in de Engelse krant The Guardian. FIFA zou met een extra pauze de hoge temperaturen in de woestijn het hoofd willen bieden. ’s Zomers kan het kwik in Qatar oplopen tot veertig graden. FIFA zelf weerspreekt dat er studie van het idee wordt gemaakt. Maar volgens de krant staat de bond er niet onwelwillend tegenover, mede omdat er meer ruimte voor televisiecommercials wordt geboden. En dat kan de prijs van tv-rechten opschroeven. De spelregelcommissie heeft het laatste woord over een wijziging. (Novum)

Zidane wordt technisch directeur Real Madrid

Rotterdam. Zinedine Zidane is vanaf maandag technisch directeur van Real Madrid. Dat zei de voormalige middenvelder gisteren. „Ja, ik denk het wel. Ik word technisch directeur en daar ben ik blij om.” De 39-jarige Zidane volgt Jorge Valdano op. Die werd in mei ontslagen omdat hij vorig seizoen voortdurend in de clinch lag met trainer Jose Mourinho. Zidane was al assistent van Real-voorzitter Florentino Perez. Hij weet nog niet precies wat zijn takenpakket wordt. „Het belangrijkste is dat ik al bij Real Madrid werk.” Mourinho zou volgens drievoudig wereldvoetballer Zidane „doorslaggevend zijn geweest” bij zijn aanstelling. (Novum/AP)

Trainer Jol met Fulham door in Europa League

Rotterdam. Martin Jol is met Fulham doorgedrongen tot de tweede voorronde van de Europa League. De Londense ploeg speelde gisteren met 0-0 gelijk bij NSI Runavik op de Faeröer eilanden. De eerste wedstrijd had Fulham al met 3-0 gewonnen. De Engelsen nemen het in de tweede voorronde op tegen Crusaders FC uit de Noord-Ierse hoofdstad Belfast.

Fulham moet vanaf de eerste voorronde aan de bak, omdat het als fairplaykandidaat een ticket kreeg. De Londense club liep in de Premier League Europees voetbal mis, maar Engeland eindigde afgelopen seizoen in de topdrie van het Europese fairplayklassement. Fulham was vervolgens de hoogst geklasseerde ploeg in de Engelse fairplayranglijst die nog geen Europees ticket had. (Novum)

Costa Rica wint van Bolivia bij ‘Copa’

Rotterdam. Costa Rica heeft zijn tweede groepsduel in het toernooi om de Copa America gewonnen. In San Salvador de Jujuy werd Bolivia met 2-0 verslagen. Josue Martinez en Joel Campbell maakten de doelpunten. Costa Rica, dast op uitndoiging meedoet, staat in groep A met drie punten tweede staat achter Colombia. Gastland Argentinië staat derde. (Novum)

Liverpool lijft Schotse middenvelder Adam in

Rotterdam. Liverpool heeft de transfer van Blackpool-middenvelder Charlie Adam afgerond. Dat maakte de club vandaag bekend. De 25-jarige Schot tekent een meerjarige verbintenis bij de Reds. Hoeveel Liverpool voor Adam betaalt, hebben de clubs niet naar buiten gebracht. (Novum)

Tennisser Isner naar halve finale in Newport

Rotterdam. De Amerikaanse tennisser John Isner heeft de halve finale van het toernooi in Newport bereikt. De als eerste geplaatste speler was op het Amerikaanse gras met 7-6 (5) en 6-4 te sterk voor zijn landgenoot Alex Bogomolov. (Novum)