Komkommernieuws

Slachting onder vlinderpopulatie

Normaal gesproken hebben vlinders niet zo heel veel last van een buitje. Het noodweer van vorige week heeft echter een slachting onder de vlinderpopulatie aangericht. Een ‘aanzienlijk deel’ van de vlinders heeft de zware regen- en hagelbuien niet overleefd, meldde de Vlinderstichting gisteren via de site natuurbericht.nl. De vlinders zijn van de sprieten waarop ze na een warme dag zaten te slapen af geregend en gehageld. Dit is een flink deel van de vlinders fataal geworden. (Novum)

Dronken bejaarde

De politie heeft woensdag bij Heerenveen een 77-jarige dronken automobilist aangehouden die met een slakkengangetje over de snelweg zwabberde. De man reed vijftig kilometer per uur op de A7 waar 120 is toegestaan. Hij bleek ongeveer twee keer zoveel alcohol in zijn bloed te hebben als toegestaan, meldt de politie. Een motoragent spotte de slingerende auto woensdagochtend en zette de man aan de kant.

De bejaarde kon zijn rijbewijs direct inleveren. Het CBR moet besluiten of hij later de weg weer op mag. (Novum)

Poep olifant te koop

Elke dag van 9.00 tot 19.00 uur verkoopt de dierentuin in het Tsjechische Praag olifantenpoep. De ontlasting blijkt perfecte mest. Er zijn al meer dan 1.600 emmers poep verkocht. De verkoop zou eigenlijk alleen op zondag een paar uurtjes plaatsvinden. Maar het experiment, dat sinds 23 april loopt, blijkt zo’n succes dat de poep nu elke dag wordt aangeboden, schrijft De Stentor. Er werd een speciale emmer ontwikkeld waar 1,5 kilo olifantenpoep in past. Eén emmertje kost 2,65 euro, inclusief 75 eurocent statiegeld. Een olifant produceert zo’n 160 kilo uitwerpselen per dag. (De Telegraaf)

Foute bril is kwalijk

Veertig procent van de Nederlanders vindt een foute bril net zo kwalijk als een paar hele foute schoenen. Dat blijkt uit onderzoek van Specsavers onder ruim 1.000 Nederlanders. Dertien procent vindt dat mensen boven de veertig geen hip montuur meer moeten dragen. Brillen lijken steeds meer als mode-item gedragen te worden. Mensen die helemaal geen bril nodig hebben, dragen een trendy montuur. Een kwart van de Nederlanders draagt een bril zonder sterkte als ‘fashion statement’. (De Telegraaf)