Honkbalfan valt dood na vangbal

Honkbalfans zien de man liggen in de greppel achter het scorebord. Beeld Youtube.

Tijdens een honkbalwedstrijd in de Verenigde Staten is gisteren een man om het leven gekomen toen hij over de railing viel na het vangen van een bal. Volgens persbureau AP werd een soortgelijk incident op 6 juli vorig jaar een man bijna fataal. Hij liep een schedelbasisfractuur op en een gebroken enkel.

De man die gisteren viel was volgens omstanders na zijn val nog bij bewustzijn en zou nog hebben gevraagd of iemand op zijn zoontje kon letten. Bij aankomst in het ziekenhuis was hij bezweken aan zijn verwondingen. De Major League-club Texas Rangers, ooit eigendom van oud-president George W. Bush, is in diepe rouw. Het incident gebeurde nadat een bal na een foutslag van tegenstander Oakland Athletics door een veldspeler van de Rangers de tribune ingegooid werd bij wijze van souvenir.

Op Youtube zijn beelden van het incident te zien. Deze zijn schokkend, te meer omdat de commentatoren zich overduidelijk niet bewust zijn van de ernst van de situatie.

    • Bart Hinke