Harder met warme botersla en aardappel-dille koekjes

Aardappel-dille koekjes (Voor ongeveer 10 koekjes) 120 gram zelfrijzend bakmeel 400 gram kruimige aardappels 50 gr boter flinke mespunt zout peper 1½ eetlepel fijngehakte dille 80 ml melk Kook de aardappelen, maak er met de boter, de melk, zout en peper en de dille puree van en schep hier het gezeefde bakmeel door. Kneed alles

Aardappel-dille koekjes

(Voor ongeveer 10 koekjes)

120 gram zelfrijzend bakmeel

400 gram kruimige aardappels

50 gr boter

flinke mespunt zout

peper

1½ eetlepel fijngehakte dille

80 ml melk

Kook de aardappelen, maak er met de boter, de melk, zout en peper en de dille puree van en schep hier het gezeefde bakmeel door. Kneed alles even door en vorm er balletjes van (maat pingpong). Leg deze op een met bakpapier bedekt bakblik en druk ze plat tot mooie rondjes van ongeveer 1 centimeter dik. Zet ze ongeveer een half uur in de oven (180 graden). Draai ze halverwege om, zodat ze aan beide zijden goudbruin worden.

Harder met warme botersla

4 harderfilets

1 krop botersla

olijfolie

witte wijn azijn

2 tomaten

1 augurkje

Dijon mosterd

Breng in een steelpannetje een laag water aan de kook. Snij aan de onderkant van de tomaten een kruisje in het vel, dompel ze even onder in kokend water en trek dan het velletje eraf. Snij de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes, de nattigheid en het kroontje en snij het vruchtvlees in mooie kleine blokjes. Snij het augurkje heel fijn. Was en droog de sla zorgvuldig.

Klop in een kommetje een stevige theelepel mosterd met anderhalve eetlepel azijn, voeg scheut voor scheut ongeveer 4 eetlepels olijfolie toe, plus zout en peper en een snufje suiker. Klop tot een mooi gebonden geheel en zet het kommetje dan in de steelpan met water die u net heeft gebruikt voor de tomaat, zodat de vinaigrette een beetje opwarmt.

Droog de harderfilets goed af met keukenpapier. Bestrooi ze met peper en zout en sprenkel er wat olijfolie over. Leg ze in de goed verhitte grillpan, zonder verdere toevoeging van olie of boter. Draai ze na een paar minuten voorzichtig om.

Doe de botersla in een (ovenvaste) schaal, schep de warme vinaigrette erdoor, plus de tomaat en de augurk, zet de schaal heel even in de oven, onder de aardappelkoekjes. Verdeel dan de sla over vier bordjes, drapeer er een harderfilet op en leg er twee dillekoekjes naast.

    • Marjoleine de Vos