Even voorstellen…

Vanaf volgende week woensdag ga ik u op deze plek blogsgewijs bestoken met wetenswaardigheden uit de gastronomie in het algemeen en het restaurantwezen in het bijzonder. Mijn naam is Ronald Hoeben, ik ben al geruime tijd actief als culinair journalist, fotograaf en filmer. Ik kom graag in keukens in binnen- en buitenland, liefst met een camera. Sinds de transformatie van de houten-planken-druipkaarsen-bistro naar de legeborden-cultuur van de nouvelle cuisine in de jaren zeventig ben ik wekelijks als restaurantrescensent actief. Ik publiceer en publiceerde onder andere in Esquire, HP/De Tijd, Elle Eten en Hollands Diep en sinds maart ook in de NRC zaterdagbijlage LUX. Zo treft u daar morgen een portret van chocolatier/ijsmaker Kees Raat. Tegelijkertijd is er hier op de site een filmpje te zien waarin Raat u demonstreert hoe hij een citroensorbet maakt. De combinatie van tekst en bewegend beeld zult u wekelijks aantreffen in het blog dat wijncollega Harold Hamersma en ik onder de zelfverklarende titel Honger & Dorst in de lucht zullen gaan houden. Het is de bedoeling dat wij van woensdag t/m zaterdag afwisselend op het blog verschijnen. De filmpjes voor Honger & Dorst die binnen het blog in première gaan, zijn daarna terug te zien op onze site www.foodtube.nl waar al meer dan duizend video’s onder invloed van honger en dorst gemaakt zijn.
Dus graag tot morgen en vervolgens tot woensdag!

    • Ronald Hoeben