C&A moet imitaties van G-Star uit winkels halen

Een aantal van de DSTR-kledingstukken. De foto's zijn afkomstig uit het vonnis.

C&A moet alle kleding met de opdruk D STR uit de winkels halen. Het lijkt te veel op het merk G-star, heeft de rechter deze week bepaald. Het confectiehuis zou onrechtmatige inbreuk maken op het merk G-star.

Ook webwinkel Wehkamp moet stoppen met de verkoop van het D STR.

Christian de Bil, hoofd juridische zaken van G-star, meldt tegenover het FD dat het vonnis betekent dat C&A ongeveer een derde van de mannencollectie uit de Europese winkels moet verwijderen. Daarmee zou het een miljoenstrop voor de winkelketen zijn. Volgens een woordvoerder van C&A is dit een veel te ruime schatting en gaat het slechts om een klein gedeelte van de totale collectie.

De kleding moet binnen vijf dagen uit de winkel zijn, anders moet het concern per dag tienduizend euro aan G-star betalen. De rechter oordeelde dat C&A “ongerechtvaardigd voordeel” uit de reputatie van G-Star trekt:

Zij heeft kennelijk geprobeerd zoveel mogelijk tegen het merk G-STAR en de daaronder aangeboden waren aan te kruipen, teneinde het G-STAR merk bij het relevante publiek in gedachten op te roepen om daarmee haar eigen waren aantrekkelijker te doen voorkomen. Daarmee profiteert C&A van de populariteit en aantrekkingskracht van het G-STAR merk.

C&A bestudeert het vonnis en bepaalt later of het eventueel in hoger beroep gaat.

Afbeeldingen van D STR jassen uit het vonnis:

Afbeelding van G-Star jas uit het vonnis: