5 redenen om uit te gaan

1 dance

7,5-jarig jubileum RAUW

Vr 8 juli in TrouwAmsterdam (22.30u, 12-15 euro). Za 9 juli in Tivoli Oudegracht, Utrecht (23.00u, 12 euro). www.rauwblog.nl

Dansnacht Rauw bestaat 7,5 jaar en dat wordt zowel in Trouw als in Tivoli groots gevierd. Met veel Nederlandse artiesten die ooit op Rauw hebben gestaan, onder leiding van Rauw-opperhoofd Joost van Bellen.

2 straatkunst

Hidden Beauty

Eindhoven: Schellens textielfabriek. Van 8 t/m 10 juli, 12.00-18.00u. Toegang: gratis. www.hiddenbeautyeindhoven.blogspot.com

Het graffiti-evenement Step In The Arena (Berenkuil, 9 & 10 juli) heeft dit jaar een side event: Hidden Beauty. De eerste editie van dit internationaal street art event is in de oude Schellens textielfabriek op de Vestdijk. De buitenmuren en de sluiskamer van de fabriek vormen het decor voor een tentoonstelling met speciaal voor dit event gemaakt werk van straatkunstenaars als ECB, Dome, Nychos, Zedz, Belin, Super A, Zenk One, Sol Crew.

3 dans

I Like to Watch Too (ILTWT)

Amsterdam: Paradiso. Op 8 & 9 juli, 21.00-23.45u. Entree: 9 (stud.)/15 euro. www.iliketowatchtoo.nl

I Like to Watch Too is onderdeel van Julidans en toont meer dan vijftien performances in elke hoek van Paradiso. Met o.a. Nicole Beutler, Krisztina de Châtel, Don’t Hit Mama en T.R.A.S.H. Aansluitend en gratis toegankelijk met een ILTWT-ticket: I Like To Dance Too met op vrijdag Dog Day Disco en op zaterdag Too Many Dicks on the Dancefloor.

4 feestje

MIAUW!

Amsterdam: Rozentheater. Za vanaf 21.00u. Entree: 5/7,50 euro. Leeftijd: 15+. www.rozentheater.nl.

MIAUW! is het driemaandelijks feest in het Rozentheater met bands, dj’s, vj’s, film, theater, mode en dans, ingevuld door een redactie van Amsterdamse scholieren tussen de 15 en de 18 jaar. Op het podium staan o.a. Sophie Jurrjens (singer-songwriter), The Good Meat (circuspop) en The Don’t Touch my Croque Monsieurs ft Ome Omar (brulrap).

5 zomerzondag

Rotterdam: Park bij de Euromast. Zo 10 juli, 14.00-17.00u. Toegang: gratis. www.zomerzondagen.nl

Zondag vindt de laatste editie van de ZomerZondagen plaats. Picknicken met muziek uit alle windstreken, theater en knutselactiviteiten voor kinderen. Op het programma: Maite Hontelé y sus Amigos, Los Excentricos, Claustrokast en Balcony Players.