Weer

Het is aangenaam zomerweer in Nederland, maar van vroeg tot laat zon zit er niet in. Dat is te danken aan een lagedrukgebied bij Ierland.

Dit levert op de Britse eilanden, West-Frankrijk, België en zelfs in Nederland buien op. Een groot deel van Europa profiteert echter van een hogedrukgebied boven het zuiden van het continent. In de landen rondom de Middellandse Zee is het heet met maxima rond 30 graden op de stranden.

Landinwaarts wordt het zelfs nog een paar graden warmer. In het noorden van Italië vallen wel een paar regen- en onweersbuien, net als in Polen, Tsjechië en Slowakije.

Wisselvallig en minder warm is het in Noorwegen en West-Zweden. Oostwaarts en in Finland schijnt de zon en wordt het rond 25 graden.

Tijdens opklaringen daalt vannacht in Nederland de temperatuur naar 12 tot 15 graden. In Zeeland, Zuid-Holland en het westen van Brabant kan nog wel een bui vallen.

Morgen wisselen wolken en zon elkaar af en vallen verspreid over het land enkele buien. Met een aantrekkende zuidwestenwind wordt het 19 graden op de stranden tot 23 langs de oostgrens. Tot en met begin volgende week verandert er maar weinig.