Uitgelicht

Ronald Brautigam,pianist. foto VINCENT MENTZEL/NRCH ==F/C== Amsterdam,10 juli 2006 ©Vincent Mentzel 2006

Film

Match Point (Woody Allen, 2005, Engeland/VS). Vijfendertigste speelfilm van Allen werd in Engeland opgenomen en vertelt een sterk verhaal rond een hielenlikkende ex-tennisprof (Jonathan Rhys Meyers) die zijn pas verkregen jetsetleven op het spel zet voor een gedoemde relatie met Scarlett Johansson. Kruising tussen een Britse detective en de Russische noodlotsroman Schuld en Boete.Net5, 20.30-23.05u.

Confetti (Debbie Isitt, 2006, Engeland). Britse komedie is een mockumentary over drie verloofde stellen die meedingen naar de prijs voor de origineelste bruiloft. Een stel heeft iets met musicals, een ander iets met tennis en het derde stel loopt het liefst in hun blootje. RTL8, 20.30-22.35u.

Judge Dredd (Danny Cannon, 1995, VS). Aan Mad Max, Robocop en Blade Runner schatplichtige, bombastische big budget actiefilm met Sylvester Stallone als politieman, rechter en beul in het New York van 2139. Ook met Max von Sydow, Rob Schneider en Diane Lane.Veronica, 20.30-22.30u.

De père en flic (Emile Gaudreault, 2009, Canada). Actiekomedie waarin een elkaar hatende vader en zoon, beiden politieagent, samen de ontvoering van een collega door een motorbende moeten oplossen. Was grootste Canadese filmsucces ooit. Met Nederlandse ondertitels. TV5, 21.04-22.38u.

The Insider (Michael Mann, 1999, VS). Verbeten paranoia-thriller is gebaseerd op geruchtmakend artikel uit Vanity Fair uit 1966, waaruit bleek dat de tabaksindustrie welbewust verslavende stoffen aan sigaretten toevoegt. Russell Crowe speelt de eigenlijke hoofdpersoon: een zenuwachtige kroongetuige die alles te verliezen heeft. Maar alle aandacht wordt getrokken door Al Pacino, die als permanent telefonerende onderzoeksjournalist alle trekken vertoont van de ‘lone rider’ uit een western.Ned.3, 22.40-01.15u.

Informatief

360° GEO Reportage: Lust auf Liebe in Lisdoonvarna. In het Ierse dorp Lisdoonvarna vindt elk jaar in september Europa’s grootste festival voor trouwlustige vrijgezellen plaats. Het dorp is al 150 jaar het enige kuuroord van het land. Eenzame kurende dames konden destijds op amoureuze belangstelling van omwonende boerenjongens rekenen. Die werden daarbij met raad bijgestaan door dorpelingen – een traditie die ook nu nog bestaat. We maken kennis met de bekendste koppelaar, Willie Daly, die zijn dochter Marie ingewijd heeft in de vaardigheden van zijn vak: mensenkennis, intuïtie en een flinke por op het juiste moment.Arte, 18.05-19.00u.

Culture Show special. Interviews met de zes genomineerden en verslag van de bekendmaking en uitreiking van de BBC Samuel Johnson Prize voor non-fictie.BBC 2, 20.00-21.00u.

Metropolis: verleiding. In Nederland is de kans op succes nog altijd groot op zaterdagavond in de disco, maar uit de rest van de wereld komen tips om dit spelletje eens anders te spelen. In Los Angeles volgt correspondent Josh een stoomcursus bij een flamboyante versierder. In China krijgen we het recept voor verleiden volgens ene Mr. Lee. Benodigdheden: wonderbonen en hagedissenvlees. En in de Filippijnen vond men sexy ladyboy Jane, die westerse toeristen met nét iets extra’s weet te verrassen.Ned.3, 21.00-21.25u.

Lancering Space Shuttle. Rechtstreeks verslag vanaf Cape Canaveral van de lancering van de Atlantis. Het ruimtevaartuig maakte in 1985 zijn eerste reis en gaat nu de allerlaatste vlucht van het Space Shut-tle-programma uitvoeren.Morgen, CNN, 16.00-18.00u.

Amusement

Pride and prejudice. Tweede aflevering van Brits kostuumdramaserie uit 1995, met Jennifer Ehle als Elisabeth Bennet en Colin Firth als Darcy, naar de roman van Jane Austen. Het verhaal speelt zich af rond de vijf dochters van de familie Bennet en de vrijgezellen Fitzwilliam Darcy en zijn vriend Charles Bingley. De moeder van Jane, Elizabeth, Lydia, Kitty en Mary wil haar dochters graag aan de man brengen. Ze vindt de rijke Charles en Fitzwilliam uitstekende huwelijkskandidaten. Ned.2, 20.55-22.00u.

Radio

Zomeravondconcert. Rechtstreeks uit de Grote Zaal van het Concertgebouw: het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Marin Alsop met Ronald Brautigam, piano, in de Symfonie nr.1 op.9 van Samuel Barber en het Concert voor piano en orkest in F gr.t. van George Gershwin. Na de pauze de Symfonische dansen op.45 van Sergej Rachmani-nov. Radio 4, 20.02-23.00u.

Radio 6 live: Gala North Sea Jazz. Op deze zender het hele weekeinde muziek, sfeerverslagen en interviews. Vanavond de feestelijke opening van NSJ 2011 met muziek van Waylon, soulster Al Green en (onder voorbehoud) Natalie Cole.Radio 6, 23.02-01.00u.