Touretappe naar Lisieux prooi voor Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen (midden) was vandaag de snelste in de massasprint. AFP / Nathalie Magniez

De langste etappe van deze Tour de France, die van 226,5 kilometer tussen Dinan en Lisieux, is gewonnen door de Noor Edvald Boasson Hagen. Hij was de snelste in de massasprint.

In de laatste paar kilometer probeerden meerdere renners nog te ontsnappen, waarbij ook Rabo-renner Bouke Mollema kansrijk leek. Hij werd echter vijfhonderd meter voor de meet weer bijgehaald. Achter Hagen eindigden Goss en Hushovd.

Thor Hushovd behoudt de gele leiderstrui. De bolletjestrui gaat naar de Nederlander Johnny Hoogerland, die vandaag mee was in een lange ontsnapping en genoeg bergpunten verzamelde om Evans in te halen.

Morgen volgt een vlakke etappe van 218 kilometer, van Le Mans naar Châteauroux.

    • Peter Zantingh