Theater & muziek

Nederland, Amsterdam, 02-02-2010. Portret van singer songwriter Tim Knol. Foto: Andreas Terlaak
Nederland, Amsterdam, 02-02-2010. Portret van singer songwriter Tim Knol. Foto: Andreas Terlaak

Mozartdriedaagse

De Oostenrijkse dirigent/violist Thomas Zehetmair staat 8, 9 en 10 juli 20u15 in het Concertgebouw met een Mozartdriedaagse, aangevuld met muziek van Dvorák, Ives, Schönberg en Schubert. Samen met Ruth Killius speelt hij vrijdag o.a. Mozarts’ Praagse symfonie, zaterdag de Jupitersymfonie en zondag samen met pianiste Imogen Cooper zijn laatste pianoconcert. Bij de driedaagse hoort ook een randprogramma met voorafgaand een rondleiding en diner en in de pauze sushi en bubbels.

Inl www.concertgebouw.nl.

Heiligdomsvaart

Duizenden pelgrims trekken eens in de zeven jaar naar Maastricht voor de Heiligdomsvaart. Zaterdag 9 juli 20u is er in Theresiakerk een programma met twee cantates van Bach: Bleib bei uns, denn es will Abend werden en Wachet auf, ruft uns die Stimme door koor, orkest en solisten Collegium Ad Mosam o.l.v. Huub Ehlen.

Inl www.uitbaliemaastricht.nl.

Igor Roma

Hij speelde onder leiding van dirigenten als Philippe Herreweghe, Roberto Benzi, Reinbert de Leeuw en Jaap van Zweden, en met het Brodsky en het Danel Quartet, Bart Schneeman en Quirine Viersen. Zondag 10 juli 15u30 treedt pianist Igor Roma op in de Grote Kerk in Veere met een Liszt-programma.

Inl www.theaterverkoopzeeland.nl

Julidans

Nog t/m 10 juli in Amsterdam. Met onder meer nog werk van Sidi Larbi Cherkaoui en de voorstelling Dance Me To The End On/Off in Love. De Deense choreograaf Palle Granhøj liet zich inspireren door muziek van Leonard Cohen. Inl. julidans.com

Les Enfants du Paradis

Op 8 juli gaat in het Amsterdamse Bostheater de voorstelling Les Enfants du Paradis in première. Regisseur Ingejan Ligthart Schenk baseerde zich op de tekst van Jacques Prévert naar aanleiding van de beroemde film uit 1944. T/m 3 sept. Inl. bostheater.nl.

Hamlet

Eveneens 8 juli gaat in het Shakespearetheater Diever de nieuwste productie Hamlet in première. Jacques Tichelaar, commissaris van de koningin in Drenthe, speelt mee. Hij vertolkt de rol van doodgraver. T/m 27 aug. Inl.shakespearetheaterdiever.nl.

De Parade

Nog t/m 10 juli is De Parade in Den Haag. Hoogtepunten tot dusver zijn Een softerotische voorstelling over zo’n beetje alles van MTG Blont, en Thuis ben je nooit alleen van Oostpool. Inl. www.deparade.nl

Werfpop

Op 9 en 10 juli bestaat het Leidse Werfpop 30 jaar. Op zaterdagavond wordt Werfpop, de rockopera opgevoerd met muziek, dans, toneel, videoprojecties en special effects.

Natuurpark De Leidse Hout. Naast de Warmonderweg in Oegstgeest. Terrein open 21u. www.werfpop.nl.

Dog Day Disco

Op vrijdag 8 juli terug in de poptempel met een zomerse line-up. Samen met I Like To Watch Too, Paradiso’s dance-performance ontdekkingsexpeditie, gaan DDD-piloten Johanna Maria en Lustige Lola in hun gigadiscobol op reis naar het einde van de nacht met de gast-dj’s en performances. Open 23u30. www.paradiso.nl