Opruiers van ‘boze mannen op kamelen’ aangeklaagd door Egyptische rechtbank

Pro-Mubarak demonstranten op paarden en kamelen maken vaart richting anti-regeringdemonstranten. Foto AP / Amr Nabil

Het hoofd van de Egyptische gerechtelijk onderzoekscommissie klaagt 25 mannen aan die betrokken waren bij de aanvallen van ruiters op kamelen en paarden op anti-regeringsdemonstranten in februari. Zij worden verdacht van opruiing en moord.

‘De boze mannen op kamelen’ zorgden voor een iconisch beeld van de demonstraties tegen de opgestapte president Hosni Mubarak aan het begin van dit jaar. Onder de verdachten bevinden zich onder andere assistenten van Mubarak en een voormalig voorzitter van het Egyptische parlement, meldt persbureau AP. Aanhangers van Mubarak op kamelen en paarden stormden toen op betogers af met zwepen en stokken om hen uiteen te drijven.

    • Hans Klis