Obama’s twitteravondje

Hij was al begonnen om zelf tweets te tikken, en gisteravond liet Barack Obama live zien dat hij nog steeds aan de bal is, als het aankomt op sociale media gebruiken bij campagnes.

Live, voor het oog van de wereld, een tweet versturen. Als je president van de Verenigde Staten bent is dat een historische gebeurtenis. Tenminste, zo wilde Barack Obama zelf dat het versturen van de tweet zou worden gezien. Kijk maar eens (de tweet versturen begint op 2 minuten, maar de entree van Obama daarvoor is ook grappig om te zien):


En dit is de bewuste tweet, die Obama verstuurde van de account van het Witte Huis (niet zijn eigen account):

Twitter avatar whitehouse The White House in order to reduce the deficit,what costs would you cut and what investments would you keep - bo

Na het gebbetje met de eerste live presidentiële tweet begon een avondje Twitter-Q&A, waar de Republikeinse presidentskandidaat te zijner tijd een puntje aan kan zuigen: alle Amerikanen hadden in de dagen ervoor vragen mogen stellen aan Obama, en in de ‘Town Hall’-sessie gisteravond beantwoordde Obama de vragen die het meest leefden (volgens een slim algoritme van Twitter).

    • Ward Wijndelts