Minsk arresteert 250 betogers na stil protest

Het protest tegen Loekasjenko was via Facebook georganiseerd.

Ten minste 250 mensen zijn gisteren in de Wit-Russische hoofdstad Minsk gearresteerd toen zij deelnamen aan een stil protest tegen president Alexander Loekasjenko. De betogers kwamen bijeen op negen verschillende plaatsen in de hoofdstad. Het protest was georganiseerd door mensenrechtenorganisatie Vyasna. Eind mei werden twee voormalige presidentskandidaten, Nikolai Statkevitsj en Dimitri Uss, veroordeeld voor het organiseren van massaprotesten tegen de herverkiezing van Loekasjenko in december. Toen braken er grootschalige protesten uit in de hoofdstad Minsk. Volgens de oppositie en onafhankelijke waarnemers was er zwaar gefraudeerd. President Loekasjenko won bij die verkiezingen een vierde termijn. De internationale gemeenschap heeft Loekasjenko bekritiseerd vanwege de strenge onderdrukking van de oppositie. (AFP)