Limburgse vrouw was verdwaald

Na tweeënhalve week werd ze gisteren gevonden door wandelaars.

Een Nederlandse toeriste die sinds 17 juni vermist werd in Zuid-Spanje, is gisteren levend teruggevonden in een onherbergzaam natuurgebied. Wandelaars troffen de 48-jarige Mary-Anne Goossens uit Stramproy (Limburg) aan bij de bron van de rivier de Chíllar waar ze schuilde onder een overhangende rotswand. Net als Goossens hadden de wandelaars geen bereik met hun mobiel. Na de Nederlandse eten te hebben gegeven, haalden ze hulp. Fritz Korten, de zoon van Goossens, vertelde gisteravond vanuit het ziekenhuis in de buurt van Málaga dat zijn moeder „volledig gezond is”. „Ze verdwaalde doordat ze op de eerste dag van haar wandeling de verkeerde rivier volgde. Vervolgens werd ze overvallen door de vroeg invallende duisternis en zou ze de volgende dag verder de verkeerde kant op lopen.” Aangekomen bij de bron van de rivier besloot ze hier te blijven. Tijdens de ruim twee weken „voedde ze zich met gras en rozemarijn en ‘s nachts bedekte ze zich hiermee. Het bronwater dat ze dronk had een hoog mineraalgehalte.” (NRC)