Eigen nieuws: tien konijnen

Hallo allemaal,

Wij zijn Sam en Billy van de Ven (13 & 10 jaar). Wij hebben twee konijnen, Polly en Vosje, en er is iets wonderlijks gebeurd. De konijnen wonen in de winter bij ons binnen in Amsterdam, maar we hebben een hok voor ze gebouwd bij ons tuinhuisje in Vinkeveen, voor in de zomer.

Billy: Ik ging Polly en Vosje eten geven en toen dacht ik dat ik een muis zag. Ik schrok me dood.

Sam: Billy durfde de muis niet weg te halen dus toen vroeg onze moeder (die is ook bang voor muizen) of ik met mijn vrienden de muis weg wou jagen. Maar het was geen muis maar een baby konijntje.

Billy: We waren in shock want Polly en Vosje zijn twee vrouwtjes. Wij denken dat er een wild konijn over het hek is gesprongen en Polly of Vosje heeft bezwangerd.

Sam: Toen we verder gingen zoeken vonden we nog meer baby konijntjes.

Billy: Nu hebben we 10 konijnen.