Diversen

Het Huwelijksaanzoek

’t Woud Ensemble speelt in de binnentuin van de Hermitage Amsterdam de eenakter Het Huwelijksaanzoek van Anton Tsjechov. In Het Huwelijksaanzoek vraagt Ivan Lomov, een jonge vrijgezel, aan zijn buurman Tsjoeboekov de hand van zijn beeldschone dochter Natalja. In eerste instantie lijkt er geen vuiltje aan de lucht, totdat deze liefdesdans ontaardt in een conflict over een stuk land en het gebit van hun honden.

Op 9 juli, 10 juli en 13 juli om 17u30. Res www.hermitage.nl

Best Verzorgde Boeken 2010

In het Stedelijk Museum Amsterdam zijn in totaal 33 boeken geselecteerd die zich onderscheiden door vormgeving, typografie, afbeeldingen en grafisch-technische productie. De verhouding tussen vorm en inhoud is ook meegenomen in de selectie. Met ontwerpen van onder meer Irma Boom, René Put, Wendy Panders en Willem van Zoetendaal.

T/m 17 juli, P. Potterstraat 13. Inl www.stedelijk.nl

Konstantin Grcic

Een van de meest toonaangevende productontwerpers, Konstantin Grcic, wordt 8 juli om 16u30 in het Stedelijk Museum geïnterviewd door Gert Staal (kunsthistoricus, publicist). Grcic zal vertellen over zijn techniek, de experimentele manier van ontwerpen en zijn relatie met de industrie. Vormgeving van Grcic, Satyendra Pakhalé, Jørgen Møller en Floris Hovers is ook in het museum te zien: eenvoudige, herkenbare oervormen.

Res: rsvp@premsela.org

Attache

In de vroegere moestuin van Landgoed Verwolde in Laren (Gld) speelt het Zwitserse gezelschap Loutop van 8 t/m 10 juli de voorstelling Attache. Attache is modern circustheater met veel decorstukken, technische vondsten en live muziek. In de tuin is ook kunst te zien en voor 20 euro kunnen bezoekers mee eten met een maaltijd bereid door de Italiaanse kok Andrea Sossi.

Inl www.detuinderlusten.nl.

Festival ZwArt

Het Grote Kerkplein is het hart van het festival Zwolle Art in de historische binnenstad. Vanaf het plein vertrekken meerdere keren per dag kunstroutes, op bijzondere locaties is muziek, dans en theater en er is de wereldpremière van Si Wang door JacobTV.

T/m 10 juli. Inl www.festivalzwart.nl

Hoe zit dat?

De stoelencollectie van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft bestaat sinds 1957, toen drie enthousiaste studenten begonnen met verzamelen. De collectie van driehonderd stoelen werd gespaard bij de grote brand in het faculteitsgebouw in 2008. In het Stedelijke Museum Kampen is op de expositie Hoe zit dat? een selectie van de collectie te zien met o.a. stoelen van Rietveld, Kho Liang, Eames en Le Corbusier. En in Galerie De Andere Tijd zijn originele designstoelen te koop.

T/m 11 sept, Oudestraat 133/Voorstraat 46. Inl www.stedelijkmuseumkampen.nl en www.deanderetijd.nl

Lavendeldagen

De nationale lavendelcollectie bij kwekerij Bastin is nu op zijn mooist en zo’n honderd verschillende soorten in bloei zijn op 9 en 10 juli van 10-17u op de Lavendagen te bewonderen. Er zijn demonstraties van lavendeldestillatie en er is een markt met o.a. rozen, aardewerk, jams en chutney.

Nieuwenhuysstraat 29, Aalbeek. Inl www.bastin.nl