Deel van dak van stadion FC Twente ingestort

Bij bouwwerkzaamheden aan het stadion van voetbalclub FC Twente is vanochtend een deel van het dak ingestort. Op de plaats van het ongeluk zouden verscheidene bouwvakkers aanwezig zijn geweest.

Het Twentse dagblad Tubantia meldde vanmiddag dat er zeker vijf gewonden zouden zijn gevallen.

Bij het stadion in Enschede landde vanmiddag een traumahelikopter. Veel ambulances waren onderweg naar het stadion De Grolsch Veste. Ook de brandweer is met groot materieel uitgerukt. De politie sprak van „een heksenketel”.

Volgens de politie stortte een deel van het dak rond twaalf uur vanmiddag in. Op foto’s die direct via Twitter werden verspreid was te zien dat delen van de overkapping van het stadion naar beneden hingen.

De precieze toedracht rond de instorting van de overkapping was rond het sluiten van deze krant nog niet bekend. Volgens Tubantia zouden twee steunbalken van het nieuwe dak van het stadion het hebben begeven.

Stadion De Grolsch Veste wordt op dit moment uitgebreid tot een capaciteit van ruim 30.000 toeschouwers. Het stadion van FC Twente bood tot nu toe plaats aan 24.000 toeschouwers.

De verbouwing zou voor het begin van het nieuwe voetbalseizoen klaar moeten zijn.

De Grolsch Veste werd in mei 1998 geopend onder de naam Arke Stadion. Het nieuwe onderkomen van FC Twente gold ter vervanging van Het Diekman Stadion.

Het nieuwe stadion werd in 2008 al eens uitgebreid door Te Pas Bouw, een bedrijf van bouwconcern VolkerWessels. De huidige uitbreiding wordt uitgevoerd door de bouwcombinatie Grolsch Veste, een combinatie van Te Pas Bouw, Dura Vermeer en Trebbe.

Tot welke vertraging het ongeluk van vanmiddag leidt, was vanmiddag nog niet bekend. De bekerwinnaar van afgelopen seizoen speelt op 13 augustus zijn eerste thuiswedstrijd, tegen AZ.