De zoektocht naar het cliché in tien exotische wereldsteden nu ook online te lezen

Caption: Paris. De Eiffeltoren en het nabijgelegen Champs de Mars zijn gisteren ruim tweeënhalf uur afgesloten geweest voor publiek na een melding dat er een verdacht pakket onder de toren lag. Het was de tweede keer in twee weken tijd dat de omgeving van het icoon in Parijs uit voorzorg werd ontruimd, en de vierde bommelding in vier weken tijd in de Franse hoofdstad. Vorige week maakte de Franse veiligheidsdienst bekend dat Frankrijk een steeds belangrijker doelwit voor terroristen wordt. Foto Reuters De Eiffeltoren. Foto Reuters / Benoit Tessier

NRC Handelsblad is deze zomer op zoek naar de wekelijkheid achter het cliché van tien wereldsteden. Vorige week beet correspondent Dirk Vandenberghe het spits af in Parijs en deze week verkent Bram Vermeulen Istanbul.

En vanaf nu zijn de afleveringen die in de krant zijn verschenen ook terug te lezen in de reisgids van nrc.nl.

    • Hans Klis