Bolland legt beslag op geld ‘DJ Joost den Draaijer’

Rotterdam, 25/03/03.Bolland en Bolland , Rob en Ferdi. foto leo van velzen/nrc.hb. Het duo Bolland en Bolland, Rob (links) en Ferdi. Foto NRC / Leo van Velzen

Rob Bolland heeft beslag laten leggen op 1,2 miljoen euro die Buma/Stemra moet uitbetalen aan de muziekuitgeverij van Willem van Kooten. De producer wil iets van de royalty’s terugzien die hij jarenlang aan zijn neus voorbij zag gaan, schrijft De Volkskrant.

Bolland kwam er vorig jaar achter dat Van Kooten, ook wel bekend als DJ Joost den Draaijer, zijn liedjes zonder overleg had doorverkocht aan het buitenland. Hij zou daardoor in totaal zo’n 2,5 miljoen misgelopen zijn. Het gaat om grote hits uit de jaren tachtig als In the Army Now van Status Quo en Rock Me Amadeus en Jeanny van Falco.

Status Quo - In the Army Now

Rock me Amadeus - Falco

Bolland probeert de misstanden al jaren boven tafel te krijgen, maar tot nu toe zonder succes. Van Kooten zegt in een reactie tegen de krant dat wat hem betreft alles volgens de afspraken en de regels is gegaan. Hoewel hij niet ontkent dat er af en toe fouten zijn gemaakt met het afrekenen van liedjes, is het bedrag van 2,5 miljoen euro volgens hem ‘volledig uit de lucht gegrepen’.