‘Winterspelen 2018 naar Pyeongchang’

A South Korean university student cheers to support Pyeongchang's bid for the 2018 Winter Olympics at a ski jump stadium in the mountain resort of Pyeongchang, 180 kms east of Seoul, on July 6, 2011. The students will join a cheering night rally by local residents while watching the live TV coverage of an IOC vote in the South African city of Durban. TOPSHOTS AFP PHOTO/JUNG YEON-JE
A South Korean university student cheers to support Pyeongchang's bid for the 2018 Winter Olympics at a ski jump stadium in the mountain resort of Pyeongchang, 180 kms east of Seoul, on July 6, 2011. The students will join a cheering night rally by local residents while watching the live TV coverage of an IOC vote in the South African city of Durban. TOPSHOTS AFP PHOTO/JUNG YEON-JE Een Zuid-Koreaanse student steunt vanuit een schansspringstadium in Pyeongchang het bid van Zuid-Korea. Foto AFP

Op Twitter weten de sportjournalisten het al: de Winterspelen van 2018 gaan naar de Zuid-Koreaanse stad Pyeongchang.

De uitslag van de stemming wordt vanmiddag na vijven pas bekendgemaakt, maar Volkskrant-journalist John Volkers weet het zeker, de Olympische Winterspelen van 2018 gaan naar Pyeongchang:

Twitter avatar johnvolkers John Volkers #2018 Stemming onder doorgewinterde journalisten vaststaand: Pyeongchang heeft ze binnen, de Winterspelen van 2018. Congrtz

NRC-sportredacteur Henk Stouwdam vermoedt hetzelfde. In NRC schrijft hij vanmiddag onder meer:

Het vereist enige topografische kennis om te weten dat Pyeongchang een plaats van 50.000 inwoners in het noordoosten van Zuid-Korea is. Die stad is de voornaamste kandidaat voor de Winterspelen van 2018, mede dankzij campagnestrateeg Mike Lee. Volgens de Londenaar is het simpel. Voor het Internationaal Olympisch Comité (IOC) is het van belang dat wintersport mondiaal wordt ontwikkeld. Dan ligt deze keer een keus voor Azië voor de hand. München en Annecy, de twee concurrenten van Pyeongchang, vertegenwoordigen de traditionele sneeuwgebieden in het hart van Europa. En die witte werelden kennen we wel. De slogan die Lee heeft bedacht is ‘Nieuwe Horizonnen’. Bewust wordt Pyeongchang geprofileerd als de nieuwe omgeving voor de wintersport en toegangspoort voor Azië.

Rond vijf uur vanmiddag kun je hier de uitslag bekijken.