Weer

Het blijft de komende dagen op een enkele bui na droog en de temperatuur is heel aangenaam.

Een depressie in de buurt van Ierland bepaalt het licht wisselvallige weer in West-Europa. Ook in het westen van Frankrijk komt de temperatuur net niet aan de 20 graden. In Normandië en Bretagne heeft de zon het moeilijk en er vallen buien. Stevige buien met onweer komen voor boven het Centraal Massief en de westelijke Alpen.

Verder is het op veel vakantiebestemmingen prachtig zomerweer met temperaturen rond 30 graden op de stranden aan de Middellandse Zee.

In eigen land klaart het vanavond op. De wind neemt af, waarna het komende nacht afkoelt naar 11 tot 14 graden. In de nacht trekken in het zuiden, en later ook in het oosten, wolkenvelden over maar het blijft droog.

Morgen is er weer veel ruimte voor de zon. Het waait iets minder hard en het wordt rond 20 graden aan zee tot lokaal 24 graden in het oosten en zuiden. In het noordoosten en later ook in Zeeland en langs de zuidwestkust kan een enkele bui vallen.

De rest van de week verandert er weinig: er is geregeld zon en het wordt een graad of 22. Vooral vrijdag valt er een bui.