Vooral meisjes zijn vaker crimineel. Hoe kan dat?

The new red iPod nano on display at the Fifth Avenue Apple store in New York City on Friday, October 13, 2006. Apple announced a new red iPod nano, created by U2 lead singer Bono to help in the fight against AIDS in Africa. Photographer: Adam Rountree/Bloomberg News.
The new red iPod nano on display at the Fifth Avenue Apple store in New York City on Friday, October 13, 2006. Apple announced a new red iPod nano, created by U2 lead singer Bono to help in the fight against AIDS in Africa. Photographer: Adam Rountree/Bloomberg News. BLOOMBERG NEWS

Meisjescriminaliteit is de afgelopen jaren harder gestegen dan jongenscriminaliteit, blijkt uit onderzoek van criminologen van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Vooral op het terrein van de (lichte) geweldscriminaliteit zijn meisjes een stuk actiever dan voorheen.

Waarom plegen meer meisjes misdrijven? En: zijn ze aan een inhaalslag begonnen of zullen ze de jongens nooit inhalen?

Rectificaties / gerectificeerd

Correcties & aanvullingen

Bij het artikel Vooral meisjes zijn vaker crimineel (6 juli, pagina 3) stond een top-5 van producten die het meest door meisjes gestolen worden in winkels. Deze producten worden inderdaad het meest gestolen, maar niet alleen door meisjes – de uitsplitsing naar geslacht is in deze cijfers niet gemaakt.