Vermiste Nederlandse toeriste na 2,5 week levend teruggevonden

Een Nederlandse toeriste die sinds 17 juni vermist werd in Zuid-Spanje, is teruggevonden in een onherbergzaam natuurgebied. Ze leeft nog, meldde de Spaanse lokale krant Diario Sur vanochtend.

Update 14.53 uur: De toeriste is gered uit de bergen bij het Spaanse Nerja en is overgebracht naar een ziekenhuis. Ze is verzwakt door uitputting en ondervoeding, maar volledig bij bewustzijn en aanspreekbaar.

Drie wandelaars troffen vanochtend vlak bij de bron van de rivier de Chíllar een vrouw aan die sterk zou lijken op de vermiste 48-jarige Mary-Anne Goossens uit Stramproy (Limburg). Ze zou bij bewustzijn zijn en niet zwaargewond zijn geweest. De vrouw zit klem tussen rotsen. Hierdoor kon ze zichzelf niet bevrijden. Ook de wandelaars lukte dit niet. Reddingswerkers van de Spaanse politie en het leger zijn met een helikopter naar het gebied gevlogen om hulp te bieden.

Goossens was alleen op vakantie in de Spaanse badplaats Nerja, om vanuit daar wandeltochten te maken. Familieleden en vrienden van de vrouw in Nederland sloegen vorige maand alarm omdat ze haar mobiele telefoon al dagen niet beantwoordde. Ze zetten een grote speurtocht op touw in het gebied tussen Nerja en Frigiliana, waar Goossens voor het laatst zou zijn gezien. Ze kregen hulp van verscheidene Nederlandse media.

De afgelopen weken uitten de Nederlanders herhaaldelijk kritiek op het Spaanse politieonderzoek, dat afgelopen maandag werd gestaakt. Zo zou de politie niet snel genoeg gegevens van de mobiele telefoon van Goossens hebben onderzocht om te achterhalen wat haar laatste verblijfplaats was.