‘Vermiste Nederlandse toeriste hield zich in leven met water rivier’

De vermiste Mary-Anne Goossens heeft zich in de 2,5 week dat zij vermist werd, in leven gehouden met water uit een rivier in een natuurpark bij de Spaanse badplaats Nerja.

Dat meldt de NOS na gesproken te hebben met een vriendin van de vrouw. Goossens werd vanochtend door drie wandelaars gevonden vlak bij de bron van de rivier de Chíllar. De vrouw zat klem tussen rotsen en kon zichzelf niet bevrijden. Reddingswerkers van de Spaanse politie en het leger vlogen naar het gebied om hulp te bieden. Zij werd naar het ziekenhuis gebracht. Tegen de NOS zegt de vriendin van Goossens:

“Wat wij hebben begrepen is dat ze door het verse water van de rivier het overleefd heeft. Ze is verdwaald geraakt, ze is eigenlijk steeds de verkeerde kant opgelopen. Steeds verder de bergen in, steeds verder buiten de bewoonde wereld.”

Goossens uit Stramproy (Limburg) werd sinds 17 juni vermist. Ze zou na haar redding in het ziekenhuis gesproken hebben met familie. Wat er precies is gebeurd en hoe ze zo lang kon overleven, is nog niet helemaal duidelijk.

Goossens was alleen op vakantie in de Spaanse badplaats Nerja, om vanuit daar wandeltochten te maken. Familieleden en vrienden van de vrouw in Nederland sloegen vorige maand alarm omdat ze haar mobiele telefoon al dagen niet beantwoordde. Ze zetten een grote speurtocht op touw in het gebied tussen Nerja en Frigiliana, waar Goossens voor het laatst zou zijn gezien. Ze kregen hulp van verscheidene Nederlandse media.