Twitter steeds meer waard

De waarde van internetdienst Twitter wordt door investeerders geschat op circa 7 miljard dollar (4,83 miljard euro). Twitter probeert bij deze investeerders miljoenen op te halen om te kunnen groeien. Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. .

Eerder werd de internetdienst gewaardeerd op zo'n 3,7 miljard dollar toen zeven maanden geleden investeerders een bedrag van 200 miljoen dollar in het bedrijf staken.

Het in 2006 opgerichte Twitter heeft iets meer dan 500 medewerkers en telt ongeveer 200 miljoen geregistreerde gebruikers. Vorig jaar haalde de internetdienst 47 miljoen dollar binnen aan advertentie-inkomsten. Dit jaar rekent het bedrijf op 150 miljoen dollar aan advertentie-inkomsten.

De sociale netwerksite Facebook werd begin dit jaar door de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs gewaardeerd op 50 miljard dollar. Facebook zou daarmee meer waard zijn dan internetbedrijven als Ebay en Yahoo en mediagigant Time Warner samen.