Radio 2 wordt Radio PVV

23-02-2011, Rotterdam. Jonge columnist, Deniz Alkac Foto Bas Czerwinski
23-02-2011, Rotterdam. Jonge columnist, Deniz Alkac Foto Bas Czerwinski

Iets over twee, met nu een verplicht uurtje PVV op Radio 2! Live vanuit het woonwagenkamp ’t Hertje, met hits van eigen bodem. Zo meteen de nieuwe van Frans Duijts, maar eerst een echte klassieker van Zanger Rinus! Lekkerrrr. Diskjockey Geert schuift de microfoon dicht terwijl producer Bosma een zakje honingdrop pakt. Geert’s keel moet immers gesmeerd blijven met dit Nederlandse product, daar zijn we trots op.

Zie je het voor je? 35 Procent verplichte Nederlandstalige muziek op Radio 2? Door de vorige week aangenomen motie van de PVV zou het zomaar realiteit zijn geworden: verplichte Hollandse uurtjes van ons belastinggeld. Radio 2 heeft gelukkig laten weten dat ze niet meedoen aan dit soort gekkigheid. Terecht.

Door de bezuiniging op cultuur kunnen we nieuwe bandjes, ook Nederlandse, shaken. Als bandje moet je het toch echt van de podia hebben, maar die geldkraan werd ook flink dichtgedraaid. Zodra organisatoren flink moeten meebetalen aan de politie-inzet bij evenementen, worden kaartjes voor grote festivals onbetaalbaar.

Dus zijn we, als er niet snel wat gebeurt, veroordeeld tot: „Tijd voor Trucker Sjaak, live vanaf het mooie Hollandse wegdek waar we, dankzij mij, 130 kilometer per uur mogen rijden. Sjaakie, heb je nog een verzoekje?” Eerlijk is eerlijk, als de luisteraar het vraagt, draai je dat verzoek, maar opleggen gaat te ver.

Met het aannemen van de Hollandse hits-motie laat de PVV mooi zien hoe men denkt: eigen volk eerst. Nog even en we subsidiëren iedereen die op klompen door Amsterdam loopt. Wat zegt u? U bent allochtoon? Dan krijgt u dubbel uitbetaald! Hoort bij de inburgering. Kent u alle coupletten van het volkslied? Dan mag u blijven.

Deniz Alkac