Komkommernieuws

Moordideeën Brard

Rotterdam. - Patty Brard heeft ten tijde van haar faillissement zo’n hekel gekregen aan haar curator dat ze hem het liefst zou willen neerschieten. De 56-jarige presentatrice en zangeres was zo bang voor hem dat ze er ziek van werd. „Nu denk ik: als die gozer nog een keer bij mij voor de deur staat, schiet ik hem van de stoep af. Echt, zo de Amstel in”, vertelt Brard aan Nieuwe Revu, ondanks dat ze nog regelmatig mensen tegenkomt die nog geld van haar krijgen. „En dat terwijl ik toen trilde als een rietje van angst voor hem.” Brard voelde zich door de curator zo ellendig dat ze regelmatig bij een psychiater langs moest. „Mijn psychiater heeft hem weleens gebeld of hij zich wel lekker voelde, die onmenselijke lamlul”, zegt Brard. (Novum)

Blije Lange Frans

Rotterdam. - Het zakelijke conflict tussen Lange Frans en zijn vroegere rapmaatje Baas B is opgelost. Dat bevestigt de advocaat van Frans naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf. De twee bereikten maandag een akkoord. Hun vriendschap is echter definitief voorbij. „Ze zijn ontzettend blij dat ze het zonder rechtszaak hebben opgelost”, vertelt advocaat Thomas van Vugt. „Frans heeft zich heel professioneel gedragen.” De rapper raakte vorig jaar in financiële problemen, waarvoor hij Baas B gedeeltelijk verantwoordelijk hield. (Novum)

Verkleed de cel in

Maastricht. - Een man (22) en meisje (16) uit Duitsland zijn maandagavond in de cel beland na een verkleedpartij in Maastricht. De twee wachtten in een auto op vrienden en besloten uit balorigheid een bivakmuts en een zogenoemd tactisch vest die in de auto lagen aan te trekken. Daarmee joegen ze het personeel van een supermarkt in de straat de stuipen op het lijf. Kort ervoor was er nog een gewapende overval gepleegd. De politie haalde de Duitsers uit de auto. Verstijfd van schrik verklaarden ze dat ze niets kwaads in de zin hadden, maar het stel moest toch mee naar een politiebureau. Welke straf ze krijgen, is nog onbekend. (Novum)