Gesink gaat ‘onvoorstelbaar’ onderuit, Sørensen valt hard achter motor

Beeld NOS

Robert Gesink is in de vijfde etappe van de Tour de France stevig ten val gekomen. De kopman van Rabobank was op een kleine negentig kilometer van de streep betrokken bij een grote valpartij.

De NOS heeft beelden, begeleid met het commentaar van Maarten Ducrot. “Met die snelheid, onvoorstelbaar.” Gesink kon wel weer op de fiets stappen, zij het met een bebloede knie. Ploegleider Rabobank Frans Maassen sprak van “grote schaafwonden”, maar “Robert is een harde bikkel.”

Janez Brajkovic het grootste slachtoffer van de valpartij. De Sloveense renner van RadioShack werd geraakt aan het hoofd en werd met een ambulance afgevoerd.

Enkele kilometers later smakte ook Alberto Contador tegen het asfalt. De winnaar van vorig jaar kwam op zijn rug terecht, maar ook hij kon de wedstrijd weer hervatten.

Helemaal vreemd was de valpartij in de berm van de Deen Niki Sørensen, enkele kilometers verderop. Een motor dacht even het peloton in zijn volle breedte in te kunnen halen. Dat ging fout. Zonder erg overigens. De ‘motard’ is wel uit koers genomen.