Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Wielrennen

Gesink na val in Touretappe gekneusd en geschaafd, gaat wel door

Robert Gesink heeft kneuzingen en schaafwonden over zijn hele lichaam. Die liep de kopman van Rabobank vanmiddag op in de vijfde etappe van de Tour de France.

Zie hier de valpartij:
http://youtu.be/vAhSMohrjSg

De elleboog van Gesink moet gehecht worden, meldt de Rabobankploeg. De Varssevelder gaat morgen gewoon van start in de zesde rit.

Gesink meldt zelf op Twitter dat het tegen de finale alweer beter met hem ging.

Twitter avatar RGUpdate Robert Gesink Flinke schaafwonden op mijn rug &wat hechtingen in de arm.Tegen de finale ging het gelukkig beter.Met dank aan mijn fantastische #raboploeg!

Hij spreekt wel van een ‘ontzettend gevaarlijke dag’. “Veel valpartijen en helaas was het voor mij ook raak.” Gesink kon Janez Brajkovic niet meer ontwijken. “Direct na de sprint valt Brajkovic, ik ga er overheen.”

Janez Brajkovic na zijn val. Foto ReutersJanez Brajkovic na zijn val. Foto Reuters

De Sloveen van Radioshack was er het ergste aan toe en moest opgeven. Hij verliet in een ambulance de koers. Even later ging ook Alberto Contador tegen het asfalt. De Spanjaard en Gesink reden in een groepje weer naar het peloton toe.

Lees hier de column die Peter Zantingh schreef over de val van Gesink.