Gesink

Twee jaar geleden viel hij tijdens de vijfde etappe van de Tour de France. Hij brak zijn linkerpols. Daarna zat hij op de bijrijdersstoel van een stilstaande auto, een auto in de oranjeblauwe Rabobankkleuren, en stond de pers te woord.Hij was uit de wedstrijd gestapt. Zijn eerste Tour duurde niet langer dan vijf dagen. “Met

Twee jaar geleden viel hij tijdens de vijfde etappe van de Tour de France. Hij brak zijn linkerpols. Daarna zat hij op de bijrijdersstoel van een stilstaande auto, een auto in de oranjeblauwe Rabobankkleuren, en stond de pers te woord.Hij was uit de wedstrijd gestapt. Zijn eerste Tour duurde niet langer dan vijf dagen. “Met mij gaat het wel”, zei Robert Gesink, en er sijpelde zelfs nuchtere, Hollandse relativering door. “Met mij gaat het wel, maar met mijn pols niet zo.”

Vandaag hielden we allemaal onze adem in toen we hem weer zagen vallen. Weer in de vijfde etappe. In het cirkeltje dat de regie in beeld zette, het cirkeltje waarbinnen werd ingezoomd op tegen het asfalt kletterende fietsen, kwam hij het beeld binnen buitelen. Zijn schouder sloeg tegen de grond, maar Gesink stond snel weer. Hij greep de vangrail en trok zichzelf omhoog. “Hij is een harde bikkel”, zei zijn ploegleider even daarna door de telefoon.

Ja, met Gesink gaat het wel. Voor zijn lichaam is het afwachten.