De volwassen baard

Wie? Roy Berkenmaker (31), eigenaar van feestorganisator SFFRMKRSWat? BaardWaar? Hanneke’s Boom, AmsterdamHoe duur? Gratis

„Eigenlijk heb ik altijd wel een baardje. Vier maanden geleden heb ik mijn baan opgezegd bij IBM. Toen heb ik de stoppels laten staan.

„Nee, ik krijg geen klachten. Ook niet van vrouwen. Soms zeggen vrienden weleens: hij wordt nu wel erg lang. Maar zelf merk ik er bijna niets van.

„Hij kriebelt niet. Ik ben heel clean. Ik houd hem wel bij hoor! Regelmatig trimmen met de tondeuse. Als het helemaal over je lippen heen gaat hangen, is dat ook niet charmant.

„Mijn bril is van Chanel. Ik draag geen nep, het is een echte. Tussen de 400 en 500 euro heb ik er vier jaar geleden voor betaald. Nu heeft iedereen een bril, maar ik draag hem al mijn hele leven. Zonder bril ben ik blind, ik heb min 4,5. Vroeger was ik echt een beetje een nerd, ha ha.

„Hip? Meestal ben ik een early adopter. Ik organiseer veel feesten, dus ik weet wat er gaande is. Maar ik ben nu ook op een leeftijd dat je het meer vanaf de zijlijn gadeslaat.”

Rolinde Hoorntje