'Aanklacht tegen DSK wordt ingetrokken'

Er komt geen strafzaak tegen Dominique Strauss-Kahn. De aanklacht van aanranding tegen de voormalig IMF-topman door een New Yorks kamermeisje zal „uiteindelijk zeker worden ingetrokken”. The New York Post zou die informatie gekregen hebben van een anonieme, hooggeplaatste bron rond het onderzoek naar DSK. Volgens de krant zit de persoon om wie het gaat „middenin het rechercheonderzoek”. De aanklacht zal naar verwachting worden ingetrokken op de volgende zitting. Die is over twee weken, maar kan volgens The New York Post vervroegd worden vanwege de aangetaste geloofwaardigheid van het vermeende slachtoffer. Het kamermeisje heeft gisteren The New York Post en vijf van zijn journalisten aangeklaagd omdat zij in de krant een prostituee werd genoemd. De krant zegt „achter zijn verslaggeving” te blijven staan. (Reuters)