5 redenen om tv te kijken

1 Sport

Tour de France

Ned. 1, 13.35-17.59 u.

Etappe nummer vijf jaagt de renners door Bretagne en langs de kust. Een bijna vlakke rit, slechts een enkel klimmetje van de laagste categorie, over 164,5 kilometer. De ploegen met sprinters die hopen op het groen binden voor de tweede keer deze Tour de strijd aan. Wint Marc Cavendish zijn zestiende etappe?

2 docu

Afghanistan: The unknown country

BBC 2, 22.00-23.00 u.

BBC-presentatrice Lyse Doucet reist door delen van Afghanistan die doorgaans de krantenkolommen en tv-rubrieken niet halen. Een andere kant van het land dat al dertig jaar in oorlog verkeert.

3 Film

Life

BBC 1, 00.45-02.25 u.

Martin Lawrence en Eddie Murphy spelen twee New Yorkers die in Mississippi in de jaren dertig vast komen te zitten op verdenking van moord. Ze worden, onterecht, tot levenslang veroordeeld. De twee proberen steeds weer te ontsnappen, maar dit mislukt telkens weer. Pas 65 jaar later komen ze weer op vrije voeten. (Regisseur: Ted Demme)

4 sport

De Avondetappe

Ned. 1, 23.05- 00.00 u.

Het is het laatste jaar van Mart Smeets. Althans, als presentator van de onvolprezen late night talkshow voor wielrenminnend Nederland. Met onder meer Dalida, de Tour-quiz, een samenvatting van de etappe en grote woorden van Mart.

5 Docu

VPRO’s Import: Geheime genoegens

Holland Doc, 22.00- 22.54 u.

Wereldwijd wordt elke vier seconden een romannetje uit de Bouquetreeks verkocht. Dromen over echte liefde blijft fijn. En dat geldt niet alleen voor vrouwen. Ook de man op veel van de omslagen is nog op zoek.