35 doden bij bomaanslag nabij Bagdad

The wrecked remains of a vehicle used in a bomb attack is seen at the bomb site in the town of Taji, about 20 km (12 miles) north of Baghdad July 5, 2011. A car bomb and another explosive device blew up in a crowded parking lot outside a government building north of Baghdad on Tuesday, killing at least 27 people and wounding dozens more, officials said. REUTERS/Stringer (IRAQ - Tags: CIVIL UNREST POLITICS)
The wrecked remains of a vehicle used in a bomb attack is seen at the bomb site in the town of Taji, about 20 km (12 miles) north of Baghdad July 5, 2011. A car bomb and another explosive device blew up in a crowded parking lot outside a government building north of Baghdad on Tuesday, killing at least 27 people and wounding dozens more, officials said. REUTERS/Stringer (IRAQ - Tags: CIVIL UNREST POLITICS) REUTERS

Door twee bomaanslagen op een drukke parkeerplaats in het Iraakse Taji, kwamen gisteren 35 mensen om het leven. Zeker 50 mensen raakten gewond. Dat laten bronnen bij de regering en ziekenhuizen weten. Taji ligt ongeveer twintig kilometer ten noorden van de hoofdstad Bagdad. De twee explosies vonden plaats bij een overheidsgebouw. De eerste bom zat verborgen in een auto, de tweede bom ontplofte toen mensen zich naar de plek van de eerste explosie haastten om de slachtoffers te helpen. Met 150 doden vielen in juni de meeste burgerslachtoffers in Irak sinds januari. (Reuters)