Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Carrière

Wie is Snoop Dogg? Beluister z’n carrière in 50 songs

U.S. rapper Snoop Dogg performs at the "Isle of MTV Malta Special" concert in Floriana, outside Valletta, June 30, 2011. REUTERS/Darrin Zammit Lupi (MALTA - Tags: ENTERTAINMENT HEADSHOT) MALTA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN MALTA
U.S. rapper Snoop Dogg performs at the "Isle of MTV Malta Special" concert in Floriana, outside Valletta, June 30, 2011. REUTERS/Darrin Zammit Lupi (MALTA - Tags: ENTERTAINMENT HEADSHOT) MALTA OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN MALTA Snoop Dogg tijdens een concert in Floriana, Malta. Foto Reuters / Darrin Zammit Lupi

Een van de meest opvallende namen op North Sea Jazz is rapper Snoop Dogg. Voor de festivalgangers die minder bekend zijn met zijn werk heb ik een overzicht van z’n carrière gemaakt om te beluisteren. Voor de liefhebbers is het een lijst om mee in de stemming te komen.

Met mijn lijst ga je van nummers van z’n klassieke debuut Doggystyle, dat hij in z’n geheel tijdens North Sea Jazz zal spelen, via recentere albums als Tha Blue Carpet Treatment, Ego Trippin’ en R&G naar z’n laatste, Doggumentary.

Luister naar Snoop’s carrière in 50 nummers op Spotify

Lees hier het hele interview met Snoop Dogg, over zijn band met Bootsy Collins en de muzikale erfenis waar Snoop uit put.