Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Weer

Een licht wisselvallige periode breekt morgen aan, waarin soms een bui overtrekt, maar ook regelmatig de zon schijnt. Al wordt het daarbij iets minder warm, de temperaturen blijven op peil voor de tijd van het jaar. Aangezien we midden in de zomer zitten, betekent dat comfortabele omstandigheden, bijvoorbeeld voor vakantievierders in eigen land.

Ook in de populaire vakantieregio’s is het prima. De zon schijnt aan alle Middellandse Zeestranden, de temperatuur ligt tussen 25 en 35 graden. In de rest van Frankrijk, Duitsland en de Alpen is het licht wisselvallig. Dat houdt in: meestal droog, geregeld zon, soms wat buien. Verschil is dat de buien bij maxima tussen 24 en 30 graden forser uitpakken, met al snel onweer.

In Nederland trekt vannacht een eerste regenbui het westen binnen. Het koelt af naar 12 tot 16 graden.

Morgen regent het vrijwel overal een- of tweemaal kort. Het grootste deel van de dag is het echter droog en af en toe schijnt de zon. Vooral in het westen breekt later in de middag de zon uiteindelijk flink door. Het wordt 19 graden aan de Hollandse en Zeeuwse kust tot 23 graden aan de Duitse grens. De wind trekt aan naar zwak tot matig, aan zee veelal vrij krachtig, uit het zuidwesten.